Video produkcija

Medij sodobnega časa

Raba video produkcije za namene oglaševanja je v zadnjih letih poskočila, z dobrim razlogom – ker deluje. Številke, ki pričajo o učinkovitosti video oglaševanja so višje kot kadarkoli, z jasnim trendom rasti. Več kot 95% potrošnikov je priznalo, da so si ogledali vsaj en predstavitveni video za izdelek, ki so ga nameravali kupiti, prav tako imajo pristajalne strani, ki vsebujejo video, konverzijske stopnje tudi do 80% boljše kot pristajalne strani brez videov. Video objave na facebooku generirajo kar 1200% več delitev in reakcij kot fotografije in tekst skupaj.

 

Tukaj je nekaj, trenutno najpopularnejših oblik videov, ki jih podjetja uporabljajo:

  • produktni videi: reklame, predstavitveni videi, »unboxing«
  • Organske vsebine: unboxingi, video mnenja in ocene, pristne vsebine resničnih kupcev
  • korporativni: treningi za zaposlene, interna obvestila, webinarji, govori..
  • Drugo: 360 stopinjski VR videi, prenosi v živo...

Od začetka do konca

Naj mi povemo vašo zgodbo

Priprava koncepta

Ko opredelimo kdo je naša publika in kakšne cilje želimo doseči, se lahko začne razvoj koncepta videa in njegovega sporočila.

STORYBOARDING

Vizualizacija posameznih scen v začetnih fazi je izredo pomembna, zato jih navadno izrišemo na t.i. “storyboard”, kar nam da boljšo predstavo kaj vse potrebujemo za izvedbo posamezne scene.

PRE-PRODUCTION

Naša ekipa poskrbi za celostno izvedbo produkcije, od iskanja lokacij, testnih snemanj, rekvizitov in oblikovanja scenografije, iskanja modelov itd.

Snemanje

Ko so scenarij, rekviziti, modeli in celotna preostala ekipa pripravljeni, je čas da začne kamera teči. Za naročnike, ki bi se radi udeležili snemanja pa se iz različnih razlogov ne morejo, uredimo tudi prenos v živo neposredno iz našega studia, da lahko spremljajo potek na svojem prenosniku ali telefonu.

Post produkcija

V postprodukciji se nato video material zmontira, barvno obdela, doda glasbo in zvočne efekte, retušira ter opremi še z vizualnimi efekti, v kolikor jih scenarij predvideva. To je zadnja faza preden nato naročnik vidi prvo verzijo našega izdelka.

DELIVERY

Po realizaciji vseh želenih popravkov in potrditvi se končani videi, vključno z licencami za komercialno prikazovanje, pošljejo naročniku.

Vas zanima več? Z veseljem se srečamo na videoklicu in pogovorimo o vaših željah, idejah, ciljih.